THE QUANTUM ENERGY

Posted: June 9, 2012 in MASHUDI

EBOUT THE QUANTUM ENERGY

1. if similarity energy track electron single from a atom hydrogen en = 13,6/n^2 = ev so a electron excitation from track n = 1 to n = 4 experience change energy electron as big as

a. 12,75 ev

b. 10,20 ev

c. 7,20 ev

d. 6,85 ev

e. 3,40 ev

answer: a

2. hydrogen atom if in a state of excitation and hydrogen atom presents in skin l, determine hydrogen atom electron total energy. . . . . . . . . . . ev

a. 1,2

b.2,2

c. 3,2

d. 3,4

e. 4,0

answer: d

3. atom electron hydrogen move from track = 2 to n = 1. does constant rydberg = 1097 x 107 m-1, so photon wavelength meradiasikan by atom

a.1097 å

b.1215 å

c. 2115 å

d. 6541 å

e. 8227 å

answer: b

4. Calculate the photon energy and lengyh which is derived from the electron transition from n=7 to n=3 to produce the Paschen series…

Answer : Deret Paschen ,transisi dari n = 7 ke n = 3

5.An objecy has minimum temperature 27oC and maximum temperature 227oC. determine the value of the ratio of power radiated body radiaton at the maximum and minimum temperature …

Answer : T1 = 27oC = 300 K
6. effort thomson aim to detect. . .

a. atom load comparison

b. electron orbit energy

c. pebandingan mass proton

d. load comparison and electron mass

e. electron total

answer: d. load comparison and masssa electron

7.  statement follows doesn’t describe quantum theory planck

a. all photons is wave electromagnet

b. compton effect applies quantum theory planck

c. photon speed equal to velocity of light

d. light consists of quantum – quantum

e. energy in one photon e = h? /c (h = constant planck, c = velocity of light)

answer: e

8.     a black body in temperature 270c send out light energy r j. s-1. if heated until 3270c the radiation energy is. . .

a. 16 r j. s-1

b. 12 r j. s-1

c. 10 r j. s-1

d. 6 r j. s-1

e. 4 r j. s-1

answer: a

for number exercise 3 and 4, look at exercise next:

hydrogen atom electron presents paada orbit bohr n=3. if known k=9 nm2/c2, e= 1,6 c and =9,1 x kg, determine:

9.     a surface that has hole kecilluas 0,5 cm2 present with temperature 2000o c if assumed as energy total black body that radiated every sekon. . . . .

a. 54,76

b. 45,67

c. 80,76

d. 75,67

e. 90,87

answer: d

10.   theory joseph john thomson do effort to detect comparison between. . . . . . . . .

a. mass

b. electron

c. electron and mass

d. charge of electron acceleration

e. load and electron mass

answer: e

because in the effort thomson do to detect load comparison and electron mass.

11.   emitted light is given tension 50kv. count wavelength minimum x-ray. . . . . . . . . . . . . . . m

a. 2,48 x 10-11

b. 2,84 x 10-11

c. 2,28 x 10-11

d. 2,68 x 10-11

e. 2,38 x 10-11

answer: a

12.   a electron moves in track to 4 the speeds 5 x 106 m/s. momentum electron movement corner. . . . . . . . . . . . . kg m/s2

a. 1,82 x 10-23

b. 2,82 x 10-23

c. 1,82 x 10-43

d. 4,82 x 10-23

e. 1,92 x 10-23

answer: a

13.     atomic structure with declare that atom consists of matter contains positive that contain electron in it. this imaginable like cake cookies that dredged raisin. statement on be atom model menurut…

a. thomson

b. democritus

c. rutherford

d. thomson

e. niels bohr

answer: a

14.   finger – track finger in hydrogen atom quantum number that is. . . . . . . . . . . . . . . m

a. 5,292 x 10-11

b. 5,294 x 10-11

c. 5,292 x 10-11

d. 5,296 x 10-11

e. 5,292 x 10-12

answer: a

15.   atom model weakness rutherford. . . . . . . . . . .

a. electron constantly within orbit

b. has begative charge mengintari atomic nucleus

c. has neutral

d. atomic nucleus doesn’t experience change

e. sepektrum has discrete

answer: e

16. a electron moves in track to 4 the speeds 5 x 106 m/s. momentum electron movement corner. . . . . . . . . . . . . kg m/s2

a. 1,82 x 10-23

b. 2,82 x 10-23

c. 1,82 x 10-43

d. 4,82 x 10-23

e. 1,92 x 10-23

answer: a

17.   a surface that has hole kecilluas 0,5 cm2 present with temperature 2000o c if assumed as energy total black body that radiated every sekon. . . . .

a. 54,76

b. 45,67

c. 80,76

d. 75,67

e. 90,87

answer: d

18.     filament a has vast surface 20 cm2 and bersuhu 1000 k. known filament emissivity 0,5. how much is lamp radiation power?

a. 76,9 w

b. 64,2 w

c. 56,7 w

d. 27,7 w

e. 45,6 w

answer: c

19.   emitted light is given tension 50kv. count wavelength minimum x-ray. . . . . . . . . . . . . . . m

a. 2,48 x 10-11

b. 2,84 x 10-11

c. 2,28 x 10-11

d. 2,68 x 10-11

e. 2,38 x 10-11

answer: a

20.   hydrogen atom ionization energy. . . . . . . . . . . . . ev

a. 13,6

b. 14,8

c. 13,5

d. 17,8

e. 13,7

answer: a

21.   light photon frequency the energy 4 ev as big as. . . . . . . . . . . . . . . hz

a. 8,66 x 1014

b. 9,66 x 1014

c. 10,66 x 1014

d. 11,66 x 1014

answer: b

22. atom smallest part from a substance or matter can not be assortinged again. statement on proposed oleh…

a. thomson

b. democritus

c. rutherford

d. thomson

e. niels bohr

answer: b

23. r constant rydberg nilainya…

a. 1,097 × 107 m? 1.

b. 1,097 x 108 m-1.

c. 1,097 × 109 m? 1.

d. 1,097 × 1010 m? 1.

e. 1,097 × 1011 m? 1.

answer: a

24. rolling electron surrounds atomic nucleus in track or orbit, be atom model, it was told by…

a. thomson

b. democritus

c. rutherford

d. thomson

e. niels bohr

answer: c

25.     a black body sends electromagnetic wave 5.800 å at the (time) of maximum the radiation intensity. if constant wien = 2,9 x 10-3 m. k, so that thing surface temperature. . . .

a. 3747? c

b. 2737? c

c. 5767? c

d. 6777? c

e. 4727? c

answer: e

26.     Gama light has wavelength 0,1 å, count momentum and mass the photon

a. 2,2. 10-31

b. 2,2. 10-30

c. 2,2. 1029

d. 2,2. 10-28

e. 2,2. 1027

answer: a

27.     when electron atom hydrogen move from track n = 3 to track n = 2, so be radiated photon. if constant rydberg = 1,097 x 107 m-1 so photon wavelength mempancarkannya

a. 6,6 x 10-6

b. 6,6 x 10-7

c. 6,6 x 10-8

d. 6,6 x 10-9

e. 6,6 x 10

answer: b

28.     if similarity energy track electron single from a atom hydrogen en = 13,6/n^2 = ev so a electron excitation from track n = 1 to n = 4 experience change energy electron as big as

a. 12,75 ev

b. 10,20 ev

c. 7,20 ev

d. 6,85 ev

e. 3,40 ev

answer: a

 

29.     look at statement – statement next:

1. atom consists of electron that contain negative and atomic nucleus that contain positive

2. electron orbeds kernel likes planet orbeds sun

3. electron orbeds atomic nucleus in stationary orbit without sends energy

distinguish atom model rutherford with model a tom thompson statement

a. (1), (2),  and (3)

b. (1)

c. (2)

d. (3)

e. (1) and (3)

answer: e

atom model e, rutherford explainable:

” atom consists of kernel that contain positive and amount of electron that surround   it atomic mass centrally in kernel. ”

30.     quicksilver spectrum contains line 435,8 nm insides blue region. if constant planck h = 6,63 x 10-34 so level difference energy insides atom that evoke that line …. . j?

a. 5,27 x 10-15

b. 5,51 x 10-17

c. 4,23 x 10-16

d. 6,05 x 10-18

e. 4,56 x 10-19

answer: e

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s